Om bageatelieret

Vi er to iværksættere Mette Marie og Kathrine, der sammen har skabt: Det Glutenfri Bageatelier på Fredensborg station. Det finurlige navn vidner om, at vi ser bagning som en kreativ proces, hvor forskellighed og variation er selvfølgelige ingredienser. Vi skaber eksklusivt, økologisk og naturligt glutenfrit bagværk. Motivationen for det lækre koncept skal søges i, at vi selv har savnet glutenfri OG økologiske kvalitetstilbud.

Bageatelieret er vores lille kunstneriske bagestudie, hvor vi eksperimenterer med diverse glutenfri bageeventyr og udvikling af opskrifter. Når vi ikke er i gang med vores on-linekurser og fysiske kurser, så holder vi pop-up åbent i butikken på Fredensborg station, så kunderne omkring os kan smage, hvordan glutenfri brød sagtens kan konkurrere med konventionelt bagværk.

De nostalgiske bygningerne på Fredensborg station danner rammen om et bageatelier, hvor vi tester og udvikler glutenfri produkter. Vores kunder har gennem tiden kørt langt for at få vores brød. Men nu behøver kunderne ikke længere køre for at få vores brød. Vores bog ’HELT UDEN GLUTEN’ er nemlig vores bidrag til udvikling af mere spændende, næringsrigt og eksklusivt glutenfrit bagværk.

Hvem er vi?

Vi er to autodidakte bagere og mad-nørder med en mission om at udvikle og udbrede naturlig glutenfri bagning på en sjov og ukompliceret måde.

Mette Marie har iværksætterbaggrund og har startet Tante T med sin bror. Men flyttede i 2014 til Nordsjælland med mand og 3 børn, hvor hun åbnede Det Glutenfri Bageatelier på Fredensborg station.

Kathrine har været gymnasielærer siden 2006, er også mor til 3. Hun blev kompagnon og medejer af bageatelieret i 2016.

Historisk set har bagning været samlingssted for kvinder og en måde at dele viden og samtidig drage omsorg for hinanden. Med vores hjemmeside har vi skabt et virtuelt samlingssted for både kvinder og mænd, der har savnet rustikke og nærende brød. Brød har i mange år været udskældt, men i stedet for at udråbe visse fødevarer som farlige, er vores ærinde at udvikle en mere kompleks tilgang til mad herunder især det daglige brød. Bagværk er en levende og ydmyg størrelse af arbejde med, men ser man bagværk i et større perspektiv, bliver bagværk et symbol på mennesker, der mødes og drager omsorg for hinanden. Bag, spis, elsk.