Vegansk koldskål ❤️

Mine unger kan spise uanede mængder koldskål, og har længe tænkt jeg burde give dem en mælkefri udgave ind i mellem, da min mellemste søn ikke tåler mælk i for store mængder.

Tænkte SEJT da Naturlis mælkefri koldskål kom på markedet her for nyligt, og besøgte flere butikker for at finde den. Men helt ærligt, den smager slet ikke godt nok til mine smagsløg. (Man ku næsten spørge sig selv om de egentligt har smagt den til🤷‍♀️)

Og så opdagede jeg også først da jeg kom hjem med den, at den ikke var økologisk.

Så hermed deler jeg opskriften på min udgave af mælkefri økologisk koldskål. 😁

Hope you like it 😄

Kh. Mette Marie

Opskrift:

1 liter kold soyamælk
3 spsk æblecidereddike
1 ds kokosmælk som har stået på køl natten over
1/2 dl rørsukker, kokossukker eller birkesød (evt. mere hvis du har en sød tand)
Saft og skal af 1 øko citron
1/2 tsk atlanterhavssalt
1 stk vaniljepulver eller vaniljesukker

Først laver du “kærnemælk”. Hæld soyamælk og æblecidereddike op i en skål og lad det stå og tykne lidt. Det skiller og bliver lidt klumpet, men bare rolig, det bliver din koldskål ikke.

Tag din dåse kokosmælk fra køl og skrab den tykke “fløde” del ned i en skål. Pisk den op så den bliver let og luftig, tilsæt sukker, citronskal, salt og vanilje og pisk det sammen. Tilsæt så den nu tykke soyamælk i en tynd stråle mens du pisker. Smag til med citronsaft til sidst. Og se om du evt. ønsker den sødere.

Server med det samme, med kammerjunkere eller ristede havregryn. 😋I dag blev vores glutenfri havregryn ristet på panden i jomfru kokosolie og honning, men til en vegansk udgave er de også skønne med ahornsirup eller kokossukker i stedet for honning.

Du kan finde opskriften på vores glutenfri kammerjunkere her!

De kan laves veganske ved at bruge naturli smørbar i stedet for smør, og ægget kan byttes ud med et loppefrø æg, lavet af 1/2 dl plantemælk med 2 tsk loppefrø udblødt deri. Med smørbar bliver dejen ret blød og skal evt. Sættes på bageplade med 2 skeer, eller sprøjtes ud med stjernetylle. Men de smager fantastisk. 💚

Copyright © Det Glutenfri Bageatelier 2018

Hjemmeside og logo af logobyhand.com