Sanders berømte mælkefri risengrød

Mette Maries mand hedder Sander, og han fremtryller den BEDSTE risengrød uden komælk, men med hans helt særlige blanding af mandelmælk, rismælk og kokosmælk. Grøden har en dejlig cremet smag med et svagt hint af kokos fra kokosmælken, og det er virkelig lækkert.

Portionen er stor og rækker til 5-6 personer, så lav evt. halvdelen hvis i ikke er så mange. Men skulle du have noget til overs så er grøden smuk med mandler, vanillesukker og pisket kokosfløde til en vegansk risalamande.

1 liter øko mandelmælk

1 liter øko rismælk

1 dåse øko kokosmælk

350 gr. øko grødris

2 tsk. atlanterhavssalt

evt. 1/2 tsk. øko vanillepulver

Hæld ris, mandel og kokosmælk i en stor gryde og kog op. Tilsæt ris, salt og evt. vanillepulver og kog det hele op, skru derefter ned til svag varme og kog grøden under omrøring i ca. 40-45 min. ELLER brug Sanders trick med at sætte gryden i ovnen med låg på ved ca. 100 grader, og lad den stå og hygge der. Så skal den passes lidt mindre, og den koger ikke over, men rør stadig i den ind i mellem. Eller en varm dyne eller høkasse kan også bruges <3

Kh. Kathrine og Mette Marie

Copyright © Det Glutenfri Bageatelier 2018

Hjemmeside og logo af logobyhand.com