Rabarberkage med marcipan – glutenfri

Det er rabarbersæson, og hvilken glæde det er at trække disse første sommerbebudere op af jorden. Sprøde, røde og lige til at komme i en dejlig kage. Vi bager en del med rabarber i disse dage og der kommer en opskrift mere på en rabarbertærte også inden længe <3

Kagen her er til 1 lille bradepande, men dejen er også fantastisk til muffins.

125 gr rørsukker
200 gr blødt smør / naturli smørbar
4 økologiske æg
200 gr marcipan – revet
175 gr glutenfrit mel, vi brugte majsmel, men rismel, sorghum eller en blanding af flere er også fint.
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
1 tsk kardemomme

-et lille bundt rabarber
evt. groft rørsukker til drys og hakkede mandler

Pisk det bløde smør godt og luftigt med rørsukkeret, tilsæt derefter 1 æg af gangen og pisk imellem hver. Tilsæt resten og pisk til det netop er godt blandet. Bred dejen ud i en lille bradepande foret med bagepapir eller smurt godt med smør. Skær rabarberne i tynde skiver og fordel dem over   hele dejen. Drys godt med groft rørsukker og bag kagen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter.

Lad kagen køle en smule af og server den med cremefraiche, flødeskum eller kokosflødeskum.

Hvis du bager muffins rækker portionen ca. til 12 stk. der skal bage i ca. 16-18 minutter ved 175 grader.

Bon appetit <3

Kh. Kathrine og Mette Marie

Copyright © Det Glutenfri Bageatelier 2018

Hjemmeside og logo af logobyhand.com