Glutenfri Luciaboller

Vi dansede, da vi tog de her boller ud af ovnen første gang. De dufter skønt og

smager så englene synger. Spis dem nybagte med koldt smør på. De er sjove at forme,

så hele familien kan være med til at bage dem, og de fryser fint, hvis i ikke får spist

dem alle samme dag.

Ca. 20 stk.

100 gr. smør (plantemargarine eller blød

kokosolie med et nip salt kan også bruges)

4 dl. rismælk (mandel, soya eller komælk)

50 gr. gær

30 gr. loppefrøskaller

2 æg

1 spsk. safran (ca. 1 gram)

6 spsk. rørsukker

1 spsk. Atlanterhavssalt (strøget mål eller ca. 10 gr. Mindre hvis du bruger middelhavssalt eller bordsalt)

1 tsk. kardemomme

175 gr. majsstivelse

300 gr. rismel

Sammenpisket æg til pensling

samt rosiner til pynt.

Smelt smørret og tilsæt mælken, blandingen skulle nu gerne være fingerlun. Hvis ikke, så varm den lige lidt mere.

Hældes i en skål og gær samt loppefrøskaller røres ud deri. Safran stødes i en morter sammen med sukkeret og tilsættes væsken. Tilsæt så æg, samt resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen.

Stilles til hævning et lunt sted i en time til halvanden. Dejen formes i de ønskede former og pyntes

med rosiner, pensles med æg og bages straks ved 200 grader i ca. 10-12 min., til de er fint lysebrune.

Rigtig glædelig luciadag og go bagelyst.

Kh. Kathrine og Mette Marie ❤️

Kaffen er med fløde 👆🏻😋

Copyright © Det Glutenfri Bageatelier 2018

Hjemmeside og logo af logobyhand.com