Glutenfrit rugbrød

Vi tænkte at der måske er nogen derude der skal bruge Glutenfrit “rug”brød til julens sildemadder, så her kommer der lige en opskrift på et “rug”brød bagt med gær.

Det her er et af de første “rug”brød Mette Marie bagte da hun blev glutenfri og inden vi åbnede Det Glutenfri Bageatelier, men opskriften holder stadig og selvom der er mange ingredienser så lad jer ikke afskrække, for det er et dejligt brød. Undlad kanel hvis du ikke er til krydret brød.

Portion: 1 brød

• 6-7 svesker sættes i blød i 1 dl. koldt vand natten over eller 1 dl. kogende vand i en halv times tid.

• 4 dl. Vand

• 10 gr. Gær

• 1 spk. Honning eller melasse (kan udelades)

• 4 tsk. Flagesalt (2 tsk. Hvis fint havsalt)

• 1/2 dl. Loppefrøskaller (1/4 dl. hvis du bruger FiberHUSK)

• 1/2 tsk. Kardemomme

• 1/2 tsk. Kanel

• 1/4 tsk. Koriander

• 1 spk. Carob pulver (johannesbrødkernemel som kommes i for farven, kan udelades, eller der kan tilsættes en lille tsk. kakaopulver, endelig ikke for meget)

• 3 dl. Kogte ris (eller kogt quinoa)

• 2 dl. Hirseflager (eller boghvedegryn)

• 1 dl. Hørfrø

• 1/2 dl. Sesamfrø

• 1 dl. Solsikkekerner

• 1/2 dl. Olivenolie

• 1 dl. Tykmælk eller andet surmælksprodukt, f.eks soya eller kokos yoghurt eller surdej hvis du har én)

• 200 gr. Boghvedemel

• 100 gr. Rismel

Bland vand, gær, honning, salt og husk i en skål. Lad stå og trække en 10 min til husken gelerer. Blend imens sveskerne med iblødsætningsvandet og tilsæt dem sammen med resten af ingredienserne. Rør det hele godt sammen og hæld i rugbrødsform, glat overfladen med våde hænder og drys med sesamfrø eller hvad du kunne tænke dig. Dæk til og lad stå og hæve i mindst 5 timer eller natten over.

Bages ved 180 grader varmluft i ca. 1 time. Lad brødet køle helt af inden det skæres.

Ps. Melet kan skiftes ud med hvad du nu lige har ved hånden, og lige sådan med frø og kerner!

Copyright © Det Glutenfri Bageatelier 2018

Hjemmeside og logo af logobyhand.com