Glutenfri veganske fastelavnsboller

Hermed opskriften på en vegansk udgave af vores glutenfri fastelavnsboller.

Ca. 10 stk.

5 dl plantemælk (Vi bruger rismælk)

25 gr gær

1 spsk rørsukker

1 tsk æblecidereddike

25 gr loppefrøskaller

50 gr blød kokosolie (eller smørbar)

1 tsk vaniljesukker eller vaniljepulver

2 tsk kardemomme

1 tsk salt

50 gr majsstivelse

100 gr majsmel

150 gr fuldkorns rismel

I en røreskål blander du rismælk, gær, æblecidereddike, rørsukker og loppefrøskaller. Bland det godt sammen med et piskeris. Tilsæt resten og rør det hele godt igennem, gerne en 10 minutter hvis du bruger røremaskine. Med håndkraft blander du det hele godt, lader det stå en 5-10 min og rører derefter igen.

Lad dejen hæve en halv times tid. Rul derefter dejen ud i en firkant og del den i 10 stykker som hver får en klat kagecreme, og feks et stykke marcipan eller en klat marmelade. Kun fantasien sætter grænser ang. Fyldet (vores kagecreme kommer nedenfor 👇🏻)

Tryk kanterne godt sammen og sæt dem på pladen med samlingerne nedad. Lad efterhæve 30 minutter og pensel med en sjat kaffe eller plantemælk. Bag ved 180 grader varmluft i ca. 16-20 minutter.

Når de er kølet af kan de pyntes med glasur og feks. fyldes med kokosflødeskum.

Vegansk kagecreme:

1,5 dl plantemælk (vi bruger rismælk)

1/2 dl kokosmælk eller soyafløde

1,5 spsk rørsukker

2 spsk majsstivelse

1 nip salt

1/2 tsk vaniljesukker eller vaniljepulver

Kom det hele i en gryde og kog det op under omrøring, lad det simre ved svag varme mens der røres til konsistensen er fin og tyk.

Copyright © Det Glutenfri Bageatelier 2018

Hjemmeside og logo af logobyhand.com