Glutenfri Pitabrød

Altså hvorfor vi var SÅ LANG TID om at udvikle et glutenfrit pitabrød, det ved vi ikke. Vi ved nu at det slet ikke er svært at bage dem, at vi er vilde med opskriften og at de vil komme på middagsbordet hjemme hos os ofte. Byt bare melet ud efter behov, eller efter hvad du har i skabet, det vigtigste er nemlig at ovnen er RYGENDE varm, se det er hele tricket.

ca. 12-15 stk. alt efter hvor store de ønskes

7 dl. fingerlunt vand
25 gr. gær
25 gr. loppefrø
15 gr. salt (gerne atlanterhavssalt)
125 gr. kikærtemel (Hvis du har en god blender kan du male kikærter til mel selv)
100 gr. majsstivelse
200 gr. fuldkornsrismel
1 tsk. æblecidereddike (Kan udelades)

Opløs gæren i vandet og tilsæt loppefrø som lige blandes rundt med piskeris. (Vi bruger de grove, men de fintmalede vil også kunne bruges, de skal dog bare tilsættes med melet) bland resten af ingredienserne i væsken og rør godt sammen. Evt. på røremaskine i en 8-10 min. Eller i hånden, der skal du bare blande det hele godt sammen, lade det stå en en 5 min og så røre rigtig godt igen. Dæk med et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i en times tid til halvanden. Sæt en bageplade i ovnen og tænd på max varme og gerne på varmluft. (250 grader ca.) Der skal ikke bagepapir på bagepladen da de ikke hænger fast.

Vælt dejen ud på et godt meldrysset bord og ælt den lidt med mel så den ikke klistrer. Rul den til en stor pølse som skæres ud i en 12-15 stykker. Rul hvert stykke til en fin bolle mellem hænderne og rul derefter ud med kagerulle til passende størrelse, roter dejen lidt mellem rulningerne så den bliver fint rund. (ca. 7-8 mm i tykkelsen) Vær ikke bange for at bruge for meget mel. Rul en 4-5 stk. ud, åben ovnen og kast dem ind. (ja vi kastede dem, men en bred palet kan også bruges) Bag dem i 6-7 min, til smukt puffede og let gyldne i kanten. De må ikke blive for brune da de så bliver for sprøde. Tag dem ud af ovnen med en bred palet, og læg dem i et viskestykke så de holder sig lune til de alle er bagt. De vil falde sammen igen efter bagningen, men når de skæres op så er der stadig en lomme indeni.

Dem der ikke spises kan fryses til en anden god gang, eller bruges på madpakken dagen efter.

Rigtig god bagelyst.

Kh. Mette Marie og Kathrine

Ps. Bedst for dig og moder jord hvis du bager dem med økologiske ingredienser <3

yum 🙂

 

Copyright © Det Glutenfri Bageatelier 2018

Hjemmeside og logo af logobyhand.com