Glutenfri Hveder

Her kommer opskriften på vores lækre hveder. Det er ikke sådan nogle luftkasteller som man normalt får hos bageren, de er mere rustikke, men super lækre. Vi har fået mange komplimenter på dem i årenes løb, også fra kunder der godt kan tåle gluten.

De kan sagtens bages dagen før, og de kan også fryses.

Opskriften gir 12-13 stk

5 dl. lun mælk (jeg bruger rismælk)

100 gr. blødt smør (eller mælkefrit alternativ)

50 gr. gær

35 gr. loppefrøskaller (jeg bruger øko fra Urtekram eller Biogan)

3 øko æg

1,5 tsk. salt

2 tsk. sukker

1 tsk. kardemomme (stødt)

100 gr. majsmel

100 gr. majsstivelse

300 gr. fuldkornsrimel (samt lidt ekstra til udrulning)

Gæren udrøres i den lune mælk og tilsættes loppefrøskaller og æg, lad det lige stå en 5 min og gelérer mens du vejer melet af. Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt igennem, gerne på røremaskine. Lad dejen hæve en lille times tid.

Dejen lægges ud på meldrysset bord og trilles til en lang pølse, som skæres i passende stykker (12-13 stk) sættes i en bradepande hvor de lige rør hinanden og lad efterhæve en 20 min. Pensles med sammenpisket æg, kaffe eller rismælk og bages ved 200 grader i ca. 20 min.

Flækkes og ristes ved høj varme inden de spises.

God Bagelyst og god Bededags ferie.

Kh. Mette Marie og Kathrine

Copyright © Det Glutenfri Bageatelier 2017
Hjemmeside og logo af logobyhand.dk