Glutenfri Gulerodsboller

De her boller opstod en dag hvor melskabet blev tømt hjemme hos Mette Marie, derfor er der ret mange slags mel i. Skulle der være en af typerne du ikke har eller ikke kan tåle, så prøv at bytte det ud med noget andet. Opskriften er lidt stor, men bollerne fryser godt og kan også formes som brød hvis det ønskes.

Opskriften er til ca. 20 boller

1,5 liter lunkent vand
50 gr. loppefrø
10 gr. gær
1 tsk. eddike (Evt. æblecider)
0,5 dl. Olivenolie
1 spsk. Honning
25 gr. salt (Vi bruger altid Atlanterhavssalt)
250 gr. Glutenfri havregryn eller havremel
200 gr. Quinoamel (gerne fra Aurion)
200 gr. Sorghummel (gerne fra Aurion)
200 gr. Boghvedemel
3 fintrevne gulerødder
en god håndfuld solsikkefrø eller andre kerner

Hæld vand, gær, honning, salt og loppefrø i en skål og rør det sammen. Tilsæt derefter resten og ælt godt. Hvis du bruger røremaskine, så kør gerne dejen ved mellem hastighed i 10 min. Hvis du rører i hånden så bland det hele godt og lad det stå i en 5 min og ælt derefter godt igen. Dejen er blød i det, men vil være lidt mere fast efter hævning. Lad hæve i en times tid til halvanden, måske to, lidt afhængigt af hvor varmt du har det i køkkenet, dejen skal have luftbobler når du tager noget med en ske, som her:


Brug en våd ske til at tage dejen op med og form bollerne med våde hænder, drys med sesam eller solsikkekerner og bag straks ved 200* varmluft i ca. 35 min. (Skru ned til 180* hvis de blir for mørke, dej med quinoa har tendens til at blive hurtigere mørkt) Bag helst bare 1 plade af gangen og lad resten af dejen stå i skålen til næste plade er klar, hvis bollerne står længe på pladen inden de bages vil de blive lidt flade i det. Man kan naturligvis bage to plader af gangen men de bliver højere og flottere med én af gangen. Hvis du bager brød vil dejen give 2-3 brød, de skal bages i 1 time og 10 min ca. ved samme temperatur som bollerne. Hvis du bager 1 plade boller kan resten af dejen bruges til små mini pizzaer, form 3-4 stk flade pizzaer på en bageplade, forbag i ca. 15 min ved 200*, pynt med tomatsauce af en slags, fyld efter eget valg og ost, og bag dem færdige til de ser lækre ud, ca. 15 min.

Vi ønsker jer go bagelyst,

Kh. Mette Marie og Kathrine <3



 

 

 

Copyright © Det Glutenfri Bageatelier 2018

Hjemmeside og logo af logobyhand.com