Earl Grey Shortbread – Glutenfri

Nu er Mette Marie jo lidt af en snop når det kommer til the, hun kan bedst lide dem rene uden tilsat aroma, men hun har én svaghed, hun ELSKER god gammeldags Earl Grey, gerne med en sjat mælk i.

De her Earl Grey shortbreads gør glad helt ind i hjertet, bag dem gerne på en regnfuld grå dag hvor du trænger til opmuntring og masser af the. Faktisk kan du fryse dejen i op til 3 måneder og så bage lidt af gangen når du trænger, når der kommer uventede gæster, eller når du lige mangler en værtindegave.

Ca. 60 stk.

300 gr. Smør (Der kan bruges en mælkefri variant hvis du ikke tåler laktose, tilsæt da et lille nip salt til dejen)
230 gr. Rørsukker + ekstra til drys
40 gr. Økologisk Earl Grey te
Revet skal af en øko citron
2 æg
300 gr. Rismel
125 gr. Kartoffelmel

Det hele hældes i en røremaskine og kører til det er blandet, men stadig “klumper” lidt. Og ja det er de hele theblade der skal i. Brug hænderne til at samle dejen helt på bordet. Form dejen i aflange firkantede stænger, pak i film eller plastpose og læg i køleskab til dejen er hård,  gerne et par timer. Skæres ud og drysses med rørsukker. Bages ved 175 grader en ca. 8 min til de er netop gyldne i kanten. Lad stå på bagepladen en 2-3 minutter efter de er taget ud af ovnen og flyt dem så til en bagerist hvor de kan køle helt af, de bliver sprøde når de er kølet af. (Hvis de stadig er bløde når de er kolde kan du bage dem lidt mere, hos os er der altid nogle stykker der skal have lidt mere) Opbevares i kagedåse og holder et par uger. Dejen kan også fryses i op til 3 måneder.

Rigtig god bagelyst

KH. MM & K <3

imageimage


Copyright © Det Glutenfri Bageatelier 2017
Hjemmeside og logo af logobyhand.dk